Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer op het Vakantiesalon: klaar voor jubileumjaar!

Door Jan De Haes op 24 januari 2019

De provincie Antwerpen neemt van 24 tot en met 27 januari deel aan het Vakantiesalon in Antwerpen. Dit jaar krijgt het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer extra aandacht op het salon Let’s Camp. De aanleiding hiervoor is de viering van het 60-jarig bestaan van het Zilvermeer.

Op 9 mei 1959 nam de provincie Antwerpen het beheer van een populaire lokale waterplas over van de gemeente Mol en vormde het strand om van een simpele zwemvijver naar een toeristische topper. Op de voorbije 60 jaar genoten al vele honderdduizenden mensen van en op het domein: Zilvermeer is avontuur, zwemplezier, prachtig wit zand, de zaligste kampeer- en natuurbeleving, en nog veel meer!

De zee van de Kempen
Het Zilvermeer was al vanaf het begin ‘de zee van de Kempen’. Gezinnen en families die de middelen niet hadden om naar de Belgische of buitenlandse kust te gaan, kwamen genieten in Mol. Daar leerden kinderen zwemmen en varen, daar vonden tieners hun eerste lief, en kwamen families kamperen, kortom het Zilvermeer was en is ideaal om mooie herinneringen te maken!

Daarom organiseert het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer een heus ‘jubileumjaar’, met een pop up belevingsparcours, een Wall-of-Fame, een nostalgische terugblik op het domein en zijn vele bezoekers door de jaren heen! Van kitsch tot vintage, van grappig tot prachtig, het Zilvermeer kijkt terug maar schittert verder

Retroposters
Tijdens het Vakantiesalon vind je de provincie Antwerpen en het Zilvermeer op de stand 3400 in Hal 3 Let’s Camp. Daar kun je de retrosfeer van het Zilvermeer opsnuiven dankzij een leuke caravan, prachtige ouderwetse foto’s vol herinneringen en 3 exclusieve, speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde posters. Deze zijn gratis te 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is