Basisschool Het Trapleerke in Lille geeft aftrap vergroeningstraject en wipt eerste tegels uit

Door Jan De Haes op 5 mei 2023

Provincie Antwerpen geeft steun met cheque voor een Middelgrote Groene Oase om de plannen van Het Trapleerke te realiseren.

Op vrijdag 5 mei gaven de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Het Trapleerke de aftrap voor de realisatie van een Middelgrote Groene Oase en ontvingen daarvoor een cheque uit handen van gedeputeerde Mireille Colson. Het project Groene Oases van Provincie Antwerpen biedt scholen de mogelijkheid om investeringskosten voor een groene speelplaats terugbetaald te krijgen.


Project Provincie Antwerpen

“Maak van je speelplaats een groene oase.” Dat is de boodschap en het doel dat centraal staat in de campagne van provincie Antwerpen. Kleuter-, lagere en secundaire scholen binnen Provincie Antwerpen kunnen een aanvraag indienen om de speelplaats te ontharden én vergroenen. “Provincie Antwerpen zorgt voor de coördinatie en middelen”, verheldert gedeputeerde Mireille Colson, “De Antwerpse Regionale Landschappen helpen bij de uitvoering, ze brengen een bezoek aan de school en geven onder meer advies bij de administratie en plantenkeuze.”

Als school krijg je 70 tot 100 % van de investeringskost terugbetaald. Gemeentelijke basisschool Het Trapleerke diende een aanvraag in voor een Middelgrote Groene Oase en neemt zo een cheque in ontvangst van wel € 15.000. Scholen kunnen zich nog steeds kandidaat stellen via de website www.provincieantwerpen.be/groeneoases


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is